Srijeda, Travanj 25, 2018
   
TEXT_SIZE
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9
Slideshow Image 10

25.01.2014. "Noć prvaka" - nagrade HMS-a za 2013 .g.

Hrvatski motociklistički savez i Speedway klub „UNIA“ održali su svečanu dodjelu nagrada najboljim motociklistima Hrvatske za 2013. godinu. "Noć prvaka" svečanost se održala u VIP dvorani stadiona Milenium u Donjem Kraljevcu. Treba spomenuti da je to veliki događaj za Međimurje, s obzirom da su gosti stigli iz cijele Hrvatske. Prisustvovali su i mnogi uvaženi gosti: službeni izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora g. Josipa Leke saborski zastupnik Mario Moharić, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Križevaca Branko Hrga, načelnik D. Kraljevca Miljenko Horvat, članovi Hrvatskog motociklističkog saveza te ostali predstavnici hrvatskih moto klubova i vozača.

Najbolji u kategoriji cestovnih motocikala u 2013. godini je LucaTomassini, Talijan s hrvatskom licencom koji nastupa u klasama 600 i 125, a Dario Horvat osvojio je nagradu za najboljeg u klasi 1000 ccm. U skuterima nagrade su osvojili Igor Špoljarić i Dario Dumančić u dvije klase: 70 i OPEN. U motocrossu posebnu pozornost dobila je najmlađa ali i jedina natjecateljica Mia Ribić kojoj je samo osam godina te je najbolja u klasi MX 50 juniori. Ostali dobitnici su Nikola Hranić, Luka Crnković, Luka Križnik i Hrvoje Karas, u disciplini koja je fizički najzahtjevnija. Disciplina enduro nije nimalo lakša, te vozači u dva dana utrka prijeđu i do 500 km ceste i teškog terena. Najbolji vozači proglašeni su Robert Vozila i Dejan Premužić. U speedwayu, najzanimljivoj disciplini iz razloga što je specifičnost motocikla  da nema kočnice ni brzine, već 500 kubični motor pokreće samo gas i kvačilo, a brzina doseže i do 130 km/h na ovalnoj stazi. Najboljim je proglašen Jurica Pavlic, višestruki europski prvak te vozač poljske ekstralige, najjače lige svijeta, gdje vozi za klub iz Wroclawa. U supermotu nagrade su osvojili Dejan Opet i Jurica Cebović, dvije klase: S1 i OPEN. Vozači su nagrade osvojili i u disciplinama motoslalom, quad i odltimer.

Najboljim klubom HMS-a proglašen je Motocross klub „JASKA“ , dok su uz Jasku, MK Kvarner i Speedway klub „UNIA“ dobili nagradu za organizaciju utrka europskog i svjetskog prvenstva.  Predsjednik HMS-a podijelio je i posebna priznanja za doprinos motociklizmu, kao i najboljim motociklistima godine po disciplinama: LucaTomassini (cestovni motociklizam), Igor Špoljarić (skuteri), Nikola Hranić (motocross juniori), Hrvoje Karas (motocross seniori), Dejan Premužić (enduro), Jurica Pavlic (speedway), Edi Maršanić (motoslalom), Jurica Cebović (supermoto), Dario Suhina (quad) i Jure Lampe (oldtimer). Motociklistom godine proglašen je hrvoje Karas, te su podijeljene nagrade za posebne zasluge FIM Meritum i Zlatna kaciga.
Predsjednik Saveza g. Stjepan Peršin izrazio je zadovoljstvo ovakvim početkom sezone te zaželio uspješnu godinu svim vozačima i organizatorima utrka. Vjerujemo da će ovaj sport dobiti pozornost, kako medijsku, tako i od publike, te da nas sve očekuje svijetla budućnost.

Nagrade su podijeljene u nekoliko kategorija:

- prvaci Hrvatske po disciplinama (cestovne moto utrke, skuteri, motocross, enduro, speedway, moto slalom, supermoto, quad četverocikli, oldtimer)
- prvaci Hrvatske klubovi
- najuspješniji klubovi i kup Hrvatske
- najbolji organizatori prvenstva Hrvatske
- najbolji motociklist disciplina
- najbolji motociklist godine
- dobitnici FIM merituma i Zlatne kacige

GALERIJA FOTOGRAFIJA SA DODJELE:

Dobro došli

Foto galerija . 25.01.2014. "Noć prvaka" - nagrade HMS-a za 2013 .g.

Mi koristimo kolačiće kako bi poboljšali našu web stranicu i svoje iskustvo kad je koristite. Korištenjem stranice dragec.net pristajete na uporabu kolačića. Da biste saznali više o kolačićima koje koristimo i kako ih izbrisati, pogledajte pravila o privatnosti.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information