Srijeda, Travanj 25, 2018
   
TEXT_SIZE
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8
Slideshow Image 9
Slideshow Image 10

LESZNO - put Hrvata u Poljsku

Članovi Speedway kluba Unia i ljubitelji odličnog speedwaya uputili su se na dvodnevni posjet poljskom gradu Leszno i na dvoboj poljske speedway ekstralige između domaćeg kluba Unia Leszno i gostiju iz Gorzówa.
U gradu Leszno i domaćem speedway klubu svoj kruh zarađuje naš domaći šampion Jurica Pavlic. Dobro raspoložena ekipa željna novih pustolovina predvođena vodstvom Speedway kluba Unia krenula je na put od cca 950 km kroz nekoliko europskih država do konačnog odredišta. Bez većih poteškoća uz lagani umor od vožnje stigli smo u Leszno u subotu u poslijepodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i okrepu uz večeru uputili smo se u razgledavanje i upoznavanje grada. U središtu grada se ističu gradska vjećnica i okolne srednjovjekovne, barokne i renesansne zgrade. Na mnoštvu terasa pripadajućih kafića pratili smo finale svjetskog ekipnog prvenstva. O važnosti speedwaya u Lesznom dovoljno govori činjenica da se na svakoj od terasa pratilo spomenuto finale (što bi tek bilo da je Poljska bila u finalu? op. a.). Moramo primjetiti i pohvaliti gostoljubivost i osjećaj dobrodošlice kod naših domaćina u Lesznom. Upoznavanje novih ljudi, krajeva i pripadajućih napitaka za održavanje dobrog raspoloženja potrajalo je do ranih jutarnjih sati. Nedjeljno jutro uz doručak i kavicu iskoristili smo za razmjenjivanje prvih dojmova i pripremu za večernju utrku. Vrijeme do utrke kratili smo dnevnim razgledavanjem grada, fotografiranjem za osobne arhive, kupovanjem u obližnjim trgovinama, praćenjem treninga, uživanjem u gastronomskoj ponudi grada… Atmosfera u gradu i oko stadiona prije utrke slična je atmosferi u Hrvatskoj prije važnih nogometnih utakmica: ljudi gradom hodaju s obilježjima kluba, kafići i pivnice puni su navijača,… Navijači iz Hrvatske također su bili uočljivi po nacionalnim obilježjima i majicama koje je za tu prigodu tiskala Speedway klub Unia.

Domaći navijači su nas prepoznali kao navijače Jurice Pavlica koji u Lesznom ima status sportske zvijezde. Utrku smo pratili zajedno sa sedam tisuća domaćih i dvjestotinjak gostujućih navijača. Atmosfera na stadionu Alfreda Smoczyka bila je zaista odlična: bodrenje od prve do zadnje utrke, odlične vožnje svjetskih majstora speedwaya i pobjeda Unije Leszno ostavili su snažan dojam na navijače iz Hrvatske. Pobjedi Unije Leszno naš Jurica Pavlic doprinio je s 9+1 osvojenih bodova od kojih ističemo pobjede u izravnim dvobojima protiv Tomasza Golloba, Mateja Žagara i Nielsa Kristiana Iversena. Hrvatske navijače posebno je pozdravio voditelj programa na stadionu, a nakon utrke bio nam je omogućen ulazak u boks i prilika za druženje i fotografiranje s Juricom Pavlicom, Jaroslawom Hampelom koji nije nastupio zbog ozljede i drugim vozačima Unije Leszno. Radosni zbog pobjede Unije Leszno i dobrih vožnji Jurice Pavlica te ispunjeni dojmovima krenuli smo doma gdje smo stigli u ponedjeljak oko podneva. Zahvaljujemo Speedway klubu Unia na ideji i realizaciji izleta u Leszno i radujemo se novim speedway uzbuđenjima već za Grand prix na stadionu Milenium, drugim utrkama u blizini i još ponekom izletu u Poljsku.

 

Tekst: Nikola Markušić

Dobro došli

Foto galerija . SPEEDWAY PHOTO . SPEEDWAY PHOTO ARHIVA . LESZNO - put Hrvata u Poljsku

Mi koristimo kolačiće kako bi poboljšali našu web stranicu i svoje iskustvo kad je koristite. Korištenjem stranice dragec.net pristajete na uporabu kolačića. Da biste saznali više o kolačićima koje koristimo i kako ih izbrisati, pogledajte pravila o privatnosti.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information